Ahol a bárányok is hallgatnak

2013.01.09 09:33

A New York állam partjainál fekvő Plum Sziget okkal izgatja az emberek fantáziáját. A második világháború befejezése óta kizárólag a tudósok és néhány meghívott vendég léphet az amúgy festői szépségűnek mondott földdarabkára.

Itt működik az Egyesült Államok legnagyobb, állatbetegségekkel kísérletező laboratóriuma, ahol gyaníthatóan halálos vírusokat őriznek, valamint biológiai fegyverekkel is kísérleteznek. Ha ezek - a sertésinfluenza, a madárinfluenza, a száj és körömfájás, vagy éppen az ebola - kiszabadulnak, óriási pusztítást végezhetnének.

Az itt zajló vizsgálatok olyannyira titkosak, hogy még a térség kongresszusi képviselője sem talált róluk semmilyen információt. A helyet a Bárányok hallgatnak című filmben is megemlítik, ott Anhrax Szigetnek" nevezik.




Egy biztonsági jelentés megállapította, hogy hiába a teljes elszigeteltség, a Plum Sziget még így sem elég biztonságos, ezért Kansasba, egy újonnan épült laboratóriumba költöztetik. Heteken belüol kiürítik a teljes szigetet, amit aztán bárki meglátogathat.

Kérdés azonban, hogy mit találnak ezen az apró földdarabon. Nem tudni, hogy az állatkísérletek mennyire fertőzték el a környezetet, milyen nyomok maradtak a tudósok után. Az egészen biztos, hogy a telepen a központi épület mellett egy kis világítótorony és kikötő is található.

 

/https://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=maca23&pid=52457&blog_cim=Ahol%20a%20b%E1r%E1nyok%20hallgatnak.../