FEMA táborok

2012.09.13 20:35

Szükségállapot esetén az Egyesült Államok kormányának jogosítványait a Szövetségi Válságkezelési Ügynökség, rövidítve FEMA veszi át. Ezzel gyakorlatilag minden demokratikus szabadságjog megszűnik és ennek a szervezetnek a kezébe helyeződik át. Vajon ki és minek alapján ítéli meg, hogy éppen mi számít rendkívüli helyzetnek, s mi nem? Az antiglobalisták egy hatalomátvételi terv egyes mozzanatait vélik felfedezni a FEMA életében. Különösen annak fényében elgondolkodtató a feltevésük, hogy egyre több féltve őrzött, „koncentrációs tábort” hoznak létre az USA-ban 2009 óta, amelyekben hatalmas műanyag koporsókat látni.


Az ellenőrzött szétesés


Az Egyesült Államokban már az 1970-es években terveket dolgoztak ki a rendkívüli helyzetek kezelésére. A cél a válságkezelés és a rendkívüli készenlét lépéseinek kidolgozása volt. Mindezt azért kellett meglépniük a vezetőknek, mert az egyes szakértők előrevetítették a demokrácia válságát, egy olyan gazdasági hanyatlást, amely akár két évtizedig is eltarthat. A tervek a Külkapcsolatok Tanácsa és a Trilaterális Bizottság égisze alatt láttak napvilágot. Az „ellenőrzött szétesés” gazdaságpolitikáját Paul Volcker kezdte el végrehajtani. Ennek keretében hozták létre a „Federal Emergency Management Agency”-t, azaz a FEMA-t, ami magyarul annyit tesz, hogy Szövetségi Válságkezelési Ügynökség.

A 32. számú Elnöki Vizsgálati Jelentés (PRM 32.) nyomán megszületett meg a FEMA a kormányzás folyamatosságának szavatolása céljából kifejezetten krízisidőszakokra. Samuel Huntington fogalmazta meg az Elnöki Vizsgálati Jelentést.
A FEMA Carter elnök 12148. számú elnöki rendeletével hatályba lépett. A rendelet neve Szövetségi Válságkezelési Törvény lett. Ez a törvény rendkívüli jogokkal ruházza fel az USA elnökét. Sőt, kimondottan úgy szervezték meg, hogy egy az egyben át tudja venni a kormány feladatköreit. Nem mellékesen ebbe az elnöki hatalom átvétele is beletartozik. A FEMA központja a Maryland államban lévő Fort Meade-ben található a Nemzetbiztonsági Ügynökség egyik titkos támaszpontján.


Szükségállapot esetén



Amit világosan kell látnunk: a mindenkori amerikai elnök rendkívüli helyzet esetén élhet rendkívüli jogosítványaival, amely gyakorlatilag szinte korlátlan hatalom gyakorlását teszi lehetővé a számára. Vagyis rendkívüli helyzet esetén olyan utasításokat adhat, amelyeket senki nem bírálhat felül, senki sem ellenőrizhet és senkinek sem kell jóváhagynia.
Elven igen, de a gyakorlatban nem lehet pontosan meghatározni, hogy milyen esemény hatására vezethet be az elnök szükségállapotot. Ha azonban ez megtörténik, akkor például a következő rendelkezések lépnek életbe (az adatok Dr. Drábik János A globális válságkezelés c. írásából származnak):

  • EO 10995 feljogosítja az elnököt a szólásszabadság gyakorlásának felfüggesztésére, és a tömegtájékoztatási eszközök elnöki irányítására
  • EO 10997 feljogosítja a végrehajtó hatalmat az elektromos szolgáltató rendszer, valamint az üzemanyag források adminisztratív átvételére
  • EO 10998 lehetővé teszi a kormány számára, hogy ellenőrzése alá vonja az élelmiszerforrásokat, beleértve a farmgazdaságokat is
  • EO 10999 felhatalmazza a kormányt az országos szállítási eszközök, a tömegközlekedési és magánjárművek elkobzására és ellenőrzés alá vételére
  • Az EO 11002 engedélyezi a kormányzat számára az Egyesült Államok lakosságának országos nyilvántartásba vételét
  • EO 11003 felhatalmazza a kormányzatot valamennyi repülőgép és repülőtér lefoglalására
  • EO 11004 feljogosítja a kormányt, hogy az ország egyes régióinak lakosait az ország más térségeibe kényszer útján áttelepítse
  • EO 11005 felhatalmazza a kormányt, hogy ellenőrzés alá vegye a vasutakat, vízi utakat, valamint a közellátást szolgáló raktárberendezéseket
  • EO 12148 feljogosítja a Federal Emergency Management Agency-t (FEMA, azaz Szövetségi Válságkezelési Ügynökséget), hogy átvegye a hivatalos kormány teljes hatáskörét, és ténylegesen annak helyébe lépjen.


Mi valójában a FEMA?

 

A nagy kérdés az, hogy valójában mi a FEMA vagy mi mindenre lehetne alkalmazni? Az odáig rendben van, hogy természeti katasztrófák, háború és egyéb vészhelyzet esetén van egy olyan szervezet, amely menti a lakosságot. Azonban azok, akik belelátnak a FEMA működésébe és összetételébe, felhívták a figyelmet arra, hogy ha az iménti váratlan eseményeket vesszük alapul, akkor az alkalmazottaknak miért csak alig 10%-a foglalkozik katasztrófavédelemmel?

Nyilvánosságra került, hogy a FEMA amerikaiak millióiról gyűjt be adatokat külön számítógépes adatbázisába. Ezek voltaképpen olyan információk, melyeket szükség esetén a Válságkezelő Akcióprogramokhoz használnak fel. Ki dönti el, hogy mi számít akkora válságnak, hogy ezek az akcióprogramok megkezdődjenek? Ugye érezzük a helyzet átláthatatlanságát és a felelősök megfoghatatlanságát, s a diktatórikus elemeket?

Drábik Sándor egy példát említ a FEMA beavatkozására. Amikor 1989-ben idősebb George Bush Kolumbiába látogatott az illegális kábítószer-termelés és -kereskedelem elleni küzdelem kapcsán, felröppent a hír, hogy az elnök ellen egy merénylet készül. A FEMA azonnal programot dolgozott ki az eltárolt adatok alapján, hogy kb. tízezer amerikait – aktivistát, terrorizmussal szimpatizálót például – letartóztassanak és gyűjtőtáborokba helyezzenek. Ehhez hasonló eset történt az iraki háború alatt is. Azon pedig igazán nem szükséges meglepődni, hogy a FEMA számos olyan vállalattal fonódott össze, illetve szerződött le, amelyek a kommunikációs kontrollra szakosodtak. Így a demokratikus szabadságjogok őshazájában sokaknak megrendült a hite.


FEMA táborok

 

Többekben felmerült, hogy 21. századi koncentrációs táborokat hoz létre a FEMA. A totális hatalomátvétel FEMA-forgatókönyve tehát tény, nem dajkamese. Ne adj Isten, atomháború vagy valamilyen természeti katasztrófa esetén hasznosnak tűnik. Ámde, sok antiglobalistát elborzaszt, hogy a diktatórikus irányítás milyen könnyen realizálódhat egyik napról a másikra. A világunkban jelenleges is több háború folyik, s újabbak vannak kilátásban. (Lásd: Irán helyzetét) Bármelyik pillanatban meggyulladhat a levegőben kavargó puskapor, s akkor az jó ürügy vagy ok lehet a FEMA-nak!

A történelem előjelei vészjóslóak, mert a FEMA táborok kísértetiesen emlékeztetnek a II. világháborús internáló táborokra. A FEMA által felügyelt táborok katonai támaszpontokon történő építése 2009 januárja óta folyik a HR 645 számú törvény értelmében. Sokan ebben egy közelgő, új, globalista elit, a Bilderberg-csoport hatalom-átvételi aktusát látják előkészíteni az új világrend szellemiségében.

A hírek arról szóltak, hogy a FEMA több millió koporsót rendelt, amelyek az ország különböző pontjain lettek elhelyezve. Találunk olyan videókat is az Interneten, amelyek bemutatnak egy helyet, ahol 500 000 koporsó látható. Állítólag kb. 800 ilyen tábor található jelenleg az Egyesült Államokban, melyek hozzávetőlegesen 10-15 ezer ember befogadására alkalmasak. A többit mindenki gondolja tovább.