A Bermuda-háromszögek rejtélye

2012.09.13 16:07

Az utolsó 100 évben, a Bermuda-háromszögben több mint 1000 élet kioldódott. A valóság azonban a legendánál sokkal szörnyebb: Nem az utolsó 100, hanem az utolsó 10 évben haltak meg ennyien. Ezek az elveszett életek mind hatalmas tragédiáként élték át. Haláluk módját nem lehet tudni, csak feltételezéseink vannak. Tudományosan elösször V. Gaddis foglalkozott vele, azzal, hogy írt egy cikket róla egy magazinba a "Magazine of Masterpiece Fiction" (a mesteri tudományok magazinja) ahol Bermuda háromszög néven volt megtalálható. Azóta sok név ragadt rá, köztük "Az ördög háromszöge" elnevezés is. 
A legelsô legenda maga, Kolombusz Kristófhoz kapcsolódik. Sok információt onnan tudhatunk meg, hogy Kolumbusz leírta ôket levelekben.Kapitányként nagyon bátran hajózott, mindössze egy kereskedelmi cél kedvéért.  Elsô problémája az volt, mikor elérte a  Sargasso tengert. A személyzet nagyon morgolódott, hiszen ha eddig helyesen mentek, akkor már rég el kellett volna érniük a szárazföldet. De egyelôre még csak színét sem látták ennek. Kicsit késöbb, azt írja Kolombusz, hogy az iránytû össze-vissza kezdett forgolódni.. Ezt nem árulta el a személyzetnek, nehogy azok a tengerbe vessék. Napokkal késöbb egy nagy meteort látott az égen. Ôt idézve "egy nagy égô labda hullot alá az égbôl." Hatalmas mérete nagyon megdöbbentette. Az utazásuk során ráadásul a kapitány és sok társa különleges fényeket látott a horizonton. Hetekig bolyongtak a Karibi-szigetek környékén, míg végül ki tudtak kötni. 

Kolombusz óta 100 hajó és repülô veszett el a Bermuda-háromszög területén, és követelt magának többezer életet. 


1872: A Mary Celeste gôzhajó eltûnése
1945: Eltûnik 5 anyahajó 
1947: Bermudába igyekezô hadihajó elsüllyed 
1948: Tudor III elsüllyed 
1948: DC-3 hadihajó eltûnik 32 tengerésszel 
1949: A walesi Tudor IV nevü hajó elsüllyedése 
1950: A hatalmas US Air Force Fleet 4 (légierô - flotta 4) eltûnése 
1950: Amerikai vadászgép, SS Sandra  elsüllyed minden ok nélkül 
1952: Brit utasszállító repülôgép elsüllyedt 
1954: Amerikai vadászrepülô elsüllyedt
1956: Amerikai tengerészeti repülôgép, Martin p5M, eltünt 
1962: USA Légierô KB-50 bombázó eltünt 
1963: A Sulpher Queen hadiflotta teljesen eltünt
1967:  YC-122 hadihajó, elsüllyed
1970: Francia vadászgép hirtelen eltünik 
1972: Német repülôgép, Anita (20 tonna szállítmánnyal) eltünt
1997: Német utasszállító jacht elsüllyedt   


Sok ember szerint az elveszettnek hitt Atlantisz városa az oka a nyomtalan eltünéseknek. Azaz a mágikus erôk vonzzák lefelé a hajókat és repülôket, hogy ôk is úgy halljanak meg, mint az elveszett város lakói. Mások a "legegyszerübb" választ gondolják: Földönkívüliek! Mintha egy újabb jel lenne az UFOktól. Néhányan egyenesen odáig mentek ezzel, hogy UFO-megfigyelô állomásokat létesítettek a környékeken. A jobb oldalt látható képen például épp beszippantja az ismeretlen repülô tárgy a hajót (véleményem szerint a kép hamis, de kit tudja?).


Talán az óceán eme része az emberek számára titkos, a misztikum, és ettôl csak a természet erôi tudnak minket elhárítani. Ahhoz, hogy eme titkot megfejtsük még sokat kell fejlôdnünk... Nagyon sokat. 



Lehetséges válaszok

Minnél több magyarázatot próbáltam összeszedni a rejtélyre. Természetesen neked ezt nem kell elhinned, sôt, tanácsolom, hogy errôl is legyen saját gondolatod!. Véleményem szerint nagyon sok legenda, mely e háromszög körül kering egy szinten van a modern tündérmesékkel.  Ez a környék mindig is tragikus marad számunkra, és az elhunytak rokonaira, és titokzatos. A leghihetôbb magyarázatok tehát:

1. Trópusi éghajlat. Nagyon sok vihar nagyon hamar keletkeik és nagyon hamar tûnik el. Ezek olyan erôvel bírnak, hogy nem kerül komolyabb erôfeszítésekbe egy hajó vagy repülô szétzúzása. 

2. Amatôr hajósok. A környék még nincsen feltérképezve pontosan. A parti örség több mint 8000 hívást kapott 1981-ben (naponta több mint 20!), hogy új területeket találtak közönséges jachtok. A nagy hajókon a személyzet nem volt még gyakorolt, ezáltal könnyen eltévedhettek, és úgy süllyedhettek el többnapi bolyongás után.

3. Vízszintalatti földrengések. Régóta tudjuk, hogy nagy az esélye a földrengéseknek ezen a területen (pl. Florida). A hullámosabb területeken ezeknek a földrengéseknek elvileg lenne annyi erejük, hogy a hatlmas hullámjaikkal elsüllyesszenek hajókat. 

4. Öblök melleti szelek. ...

5. Gázbuborékok. Tudósok fel vélték fedezni, hogy a víz alatt a föld meg van repedve, ezáltal kiszivárognak belôle különbözô gázok. Ezek a hatalmas buborékok minden gond nélkül elsülllyesztenének egy hajót, de a repülôknek nem nagyon tudnának ártani. 

6. Kalózok. A drogokhoz és az alkoholokhoz való jutás eme módszere nagyon kézenfekvô volt a '70-es és a '80-as években a föld többi részén is. . 

7. Közlekedés. Elképzelhetetlenül sokat járnak errefelé a repülôk és a hajók. Persze van nála forgalmasabb terület, de a legforgalmasabbak között van, az biztos. Logikus, hogy valaminek kell történnie. Például, egy ugyanílyen forgalmas helyen, Japán közelében is szoktak hajók eltünni, csak ott kevesebben járnak. Az óceán veszélyes hely.