A Kristálykoponyák rejtélye

2012.09.13 15:28

Eredet és rendeltetés
A kristálykoponyák pontos eredete és funkciója ma is ismeretlen, a világ egyik legnagyobb misztériumaként tartják számon. A legtöbb ősi kristálykoponyára a 19. században bukkantak Mexikóban illetve Közép-Amerikában, letűnt kultúráinak romjai körül – a rejtélyt, még napjainkban sem lehetséges igazán megfejteni -, készítőiket és rendeltetésüket mély titok veszi körül. Számos régész véleménye szerint ezek az ősi civilizációk nem rendelkeztek a kvarckristály csiszolásának tudományával, mivel ezt a tényt semmilyen bizonyíték nem támasztja alá. Vannak, akik a földön kívüliekkel hozzák őket összefüggésbe.


 

A misztérium
Bizonyos források szerint sámánok és egyéb beavatottak tisztában vannak a kristálykoponyák titkával, melyet szent ismeretnek tartanak, ezért nem hajlandóak köztudomásra hozni. Feltételezhető, hogy a kristálykoponyák kiemelkedő szerepet játszanak az emberiség spirituális fejlődésének útján.
Jelentős változás történt a kristálykoponyák tulajdonosainak életében, és azok az emberek is hasonló változást tapasztaltak, akiknek valaha módjukban állt megérinteni egyet. A kristálykoponyák jelenlegi birtokosai ismernek néhány legendát, melyek a korábbi őrzőktől származnak. Ezek javarészt egy ismeretlen, fejlett civilizációról szólnak, akik a kristálykoponyákban rejlő tudást az emberiség fejlődésének céljából hozták létre.


A legismertebb darab
A Mitchell-Hedges-féle az egyik legismertebb, legtökéletesebb, legtalányosabb darab. A régész F.A Mitchell-Hedges egy ősi maja város, Lubaantum (mai Belize) feltárásán dolgozott 1924-ben, mikor is 17 éves lánya, Anna, csillogást vett észre az ásatáson. A kristálykoponyáról hiányzott az állkapocscsonti rész, melyet három hónappal később, a koponya eredeti lelőhelyétől kb. 7,5 méternyire találták meg. A Mitchell-Hedges-féle koponya az egyetlen, amely két darabból áll. Egyedülálló abból a szempontból is, hogy a fogakat is külön megmunkálták, az összes többi esetben a fogakat pusztán rávésték a tömör koponyára. E lelet esetében a száj nyitása-zárása is lehetséges.

A koponya fényvezető- és visszaverő tulajdonságai is különlegesek. Fény útjába helyezve a kristály felragyog, a szemüregek pedig a többi résznél is fényesebben világítanak. Ez bizonyosan nem véletlen, hanem tudatos tervezés eredménye. Szakértők szerint az ősi szertartások során fénysugár útjába helyezték, így misztikus látványt nyújtott.

Tudományosan megmagyarázhatatlan jelenségekről tudósítanak, akik közel kerültek a Mitchell-Hedges-féle kristálykoponyához. Többen beszámoltak arról, hogy képes a színét változtatni, hangot illetve illatot kibocsátani, szemüregébe nézve néhányan régi épületeket, ember-alakokat láttak. Vagyis a koponya szinte minden érzékszervre képes hatni, ami a mai nyugati természettudományos fogalmakkal nem magyarázható.

Élő entitások?
Joky van Dieten Maasland, holland hölgy hat koponya tulajdonosa, minden darabot ajándékba kapott. Meggyőződése, hogy a koponyák élő entitások illetve élő energia-források.  Az ohio-i indiánok úgy informálták, hogy Plejádok csillagrendszeréből kerültek a koponyák a Földre, az egyiket maga Joky készítette mikor a másik bolygón élt, ugyanis az indiános szerint Joky maga is „csillaglény”. Véleménye szerint a koponyák maguk irányítják sorsukat, az is az ő döntésük volt, hogy Joky-hoz kerültek.

Ki tudja, mire képesek valójában a kristálykoponyák, és milyen tudást, hatalmat rejtenek magukban? Valószínűleg ez is örök talány marad, mint számos – földi létben – megfejthetetlen titok.