A montau törzs

2012.09.13 20:12

A montauk egy indián törzs volt, akik a 19. század közepéig a mostani New York állam Suffolk megyéjében éltek, a long islandi szigeten. A közvélekedés szerint a második világháború után az amerikaiak erre a szigetre telepítették át a teljes náci tudományos értelmiség színe-javát (már akire nem a ruszkik tették rá a kezüket). A hetvenes években ugyancsak ide húzódtak vissza a CIA tudományos-műszaki igazgatóságának azon munkatársai, akik továbbra is az olyan elvontabb, misztikusabb és ezoterikusabb területekkel akartak foglalkozni, mint például a parajelenségek. Innen nem messze zuhant le a TWA 800-as járata (amiről szintén be fogunk számolni egyszer), s errefelé vélték felbukkanni látni jó pár percre 1983-ban a Philadelphia-kísérlet hajóját, az Eldridge rombolót.

A Montauk-fiúk pedig nem mások, mint a náci fajelmélet bázisán, genetikai alapossággal „kitenyésztett” katonák, akik csak abban különböznek a hétköznapi embertől, hogy agyuk – egy winchesterhez hasonlóan – tetszés szerinti gyakorisággal törölhető és újraírható. A fiúk (akikből évente átlagosan 50-100 darabot hoznak létre 1976-1977 óta) különféle kínos és kényes állami megrendelésekhez kellenek, de az USA kölcsön is szokott adni párat a legközelebbi szövetségeseinek – hiszen a feltöltött programtól függően ezek a srácok bármilyen nyelvet, kultúrát, ismeretanyagot és hátteret el tudnak sajátítani napok alatt. Sokan közülük hétköznapi emberekként (mérnökök, orvosok, újságírók, rendőrök, katonák, bloggerek) élnek, mindaddig, amíg az alvó programjuk szerint nem lesz rájuk szükség valahol, valamikor.

Egy lelkes Montauk-hívő a hetvenes években még azt is elterjesztette, hogy nem nácik, hanem egyenesen földönkívüliek bázisa van a sziget északi csücskében; ezeket maga az USA kormánya telepítette volna oda, hogy szem előtt legyenek és a technológiájukért cserébe ideiglenes menedéket kaptak (az anyabolygójukról pont egy atomkatasztrófa miatt kellett elvándorolniuk).