A tisztánlátás

2013.02.18 09:14

Miért akarjuk tudni a jövőnket?

mert ismeretlen...
az emberi elme fél az ismeretlentől, és azt hiszi, ha megtudja, akkor képes kezelni a dolgokat...
csakhogy, a jövő mindig az adott pillanat megélésétől függ, jövőnk a jelenünkben van megírva...

     A tisztánlátás képessége és az érzékszerveken túli érzékelés elnevezés megegyeznek. Szokták még clairvoyance-ként vagy harmadik szemként is emlegetni. Napjainkban a modern ember, gyakorlatilag elfelejtette a természet adta ajándékát használni, úgy is mondhatjuk, hogy elvágta a köldökzsinórt, ami összekötötte ezzel a világgal. Még fellelhetők a földön néhol természeti népek, akiknél nem veszett el ez a képesség.

    A tisztánlátással egyszerre észleljük a kül és a belvilágot, a fizikai testben és a körülötte végbemenő életfolyamatokat, a köztük lévő összefüggéseket, kapcsolatokat egymással. Ez a megfigyelés (látásmód) továbbmegy, megtapasztalja az univerzális kölcsönhatást. Nem csak a fizikai formákat látja, hanem az (minden) anyagot felépítő energiát, ezáltal bepillantást nyerhet a tisztánlátó az idő vonalába, az asztrális formákba, betegségekbe. Tőle független, nem tudja befolyásolni a látottakat - de erre nincs is szükség -, ugyanis mindig a főinformáció dominál végeredményben. Sokszor előfordul, hogy több érzékszerv együttesen adja az érzékelt képek. A látott kép mondanivalójában több eseményre, szituációra is utalhat egyszerre.
Milyen is valójában az, amikor "lehívunk" egy információt? Ahhoz tudom hasonlítani, amikor a víz felületén megpillantasz egy visszatükröződést, vagy egy gyors felvillanást. Ez lehet nagyon tiszta vagy homályos, elmosódott is.

    Honnan jön az információ? Ott kezdeném, hogy az emberi természet olyan, hogy szeret mindent megmérni, elnevezni, színekre, formákra bontani stb. Ez a természet adta tulajdonságunk, és mivel a harmadik dimenzióban létezünk fizikailag, az idő fogságában, csak is 3dimenziosan - direkt a szóhasználat - tudunk gondolkodni. Így vagyunk bekalibrálva. De, mindig van egy "de"! Valójában az anyagi világunk miből is épül fel, mi a legvégső építőelem? A "SEMMI", és ez a válasz a kérdésre is - honnan jön az információ? -, a nagy semmiből. Nehéz megemészteni, de az előbb írtam le, 3dimenziosan tudunk csak gondolkodni, ebből merít ismeretanyagot a tudatunk. Az információ íztelen, szagtalan, nem színes, stb., csak mi tesszük azzá, mert nem tudjuk másként értelmezni. Ezt a "SEMMIT" többféleképpen nevezik, hívják Akasha krónika-nak, Világemlékezet-nek, Sziderikus és Asztrálfénynek, kollektív Tudatnak vagy éppen Pszí mezőnek.
Az Akasha minden létezést és keletkezést magába foglaló kozmikus szellemi szubsztancia, itt az időnek nincs jelentősége. Minden, ami volt, van és meg fog történni, itt van megírva.

    Sok irodalomban olvasható, hogy megkülönböztetik a tisztánlátást (clairvoyance), szintekre bontják. Úgy, mint tisztánhallás (clairaudience), tisztánérzékelés vagy tisztánérzés (clairsentience), távolbalátás (nagy távolságokból való információszerzés), múlttal kapcsolatos információszerzés (retrokogníció), jövővel kapcsolatos információszerzés (prekogníció), elmék közti kommunikáció (telepátia), egy megérintett tárgy által közölt információ (pszichometria). De megkülönböztetnek még alapfokú vagy egyszerű tisztánlátást, középfokú látást, teljes tisztánlátást, éterikus látást, asztrális látást stb. Kicsit összezavarodtál? Nem kell. Az előbbiekben írtam le, hogy szeretünk mindent megmérni (a nevén nevezni). Ha valaki úgy szereti, hogy bekategorizálja e képességet, hát legyen, de ismét meg kell említeni, hogy minden forma és információ egy helyen "létezik", az Akashában - a nagy "SEMMI"-ben -! "Ami bent, az van kint", nem hiába tanítják a bölcsek. Egyszerűen, a kitágult tudatállapot.
    Azért születtünk le, hogy emlékezzünk a tudásra és tudjuk alkalmazni, hiszen ezáltal ismeri meg önmagát az Univerzum. Nem egy tanulási folyamatban veszünk részt - már a birtokában vagyunk a tudásnak -, hanem a tudatos gondolkodás és látásmód elsajátítása a cél, amit öregkorra, talán bölcsebben élhetünk meg.
Ez egy állandó önképzési folyamat, amit életünk végéig gyakorlunk és még azon is túl.

    "Aki bármilyen útmutatás alapján is elindult ezen a megismerési élet-úton, nem szabad megállnia, illetve megrekednie a médiumi érzékelési képességek szintjén. Tovább kell lépni az egyetemes létezés kauzális hatásmechanizmusainak a teljes értékű megértéséig, a nagy TEORIÁIG: az Isten-látásig."
 
    A jelenlegi életérzésből ne táplálkozz, csak ízleld meg és engedd el, tanulj belőle és lépj tovább. Balga az, aki saját kárából nem tanul, a lemezt folyton ugrani hagyja.
Ha nem tudsz dönteni, majd a sors dönt helyetted.

    Nem várni, megélni kell az életet. Nehéz eldönteni a helyes utat, hiszen mindenkinek más és más feladata van kortól függetlenül.
A helyes választ magadtól kapod meg, a tükör soha nem hazudik.
A hibás gondolatoktól, pedig szabadulj meg, ez nem emberhez méltó - mindig rólad van szó!!! -.
Sohase a "spirituális" kellék az eszköz, hanem Te önmagad, az ember.

Feltettek egyszer egy kérdést egy fórumon, ami így hangzott egyszerűen:
Hogyan is ismerhetjük meg önmagunkat az ÉN tudatot?
A válaszom a következő volt:
Az ÉN szemlélő és kérdező, átélője az énségvilágának. Meghatároz a makró és mikró kozmosz, a minden és semmi fogalma. A válasz egy emberöltőt ölelne fel.

/ https://tisztanlatastitkok.com/tisztanlatas.html/