Chupacabra Argentínában

2012.09.13 19:04

2010-ben egy Chupacabra ráijesztett a Giménez családra.A családnak van a La Pampa területen egy 70 hektáros birtoka, ahol szarvasmarhákat tenyésztenek, 30 állatot tartottak, ezek két kilométernyire legelésztek a farmtól, reggel 8-kor hajtották ki őket, majd délután vitték vissza az állatokat. Az állatok jól betanulták a napi rutint, ezért is lepte meg a család egyik tagját Albertot, amikor három tehén visszarohant a farmra. A legelő közelében volt egy nagyon sűrű bozót, amikor kocsiba pattantak, és kinéztek a legelőre, hogy mi történhetett, nagyon erős bűz csapta meg az orrukat. Amikor követték a bűzt, 300 méternyire az erdőben rátaláltak az egyik állat kibelezett tetemére, különös módon nem volt vér a környéken. 10 percbe tartott mire átfésülték a területet, amikor Alicia, Alberto felesége motoszkálást hallott. 10 másodperc múlva egy lényt látott eltűnni a bozótban. Két méter magas lehettett, szőrös, az arca egy kutyáéra emlékeztettet, és nagy karmok voltak a kezén és a lábán, valamint nagyon fürge volt és nagyokat tudott ugrani. 2004-ben egy tyúkfarmra tört be egy ilyen lény, a biztonsági őr háromszor lőtt rá, de az állat elmenekült.

Ilyen volt a biztonsági őr beszámolója alapján a teremtmény. Mostanában abban a körzetben egyre több állat esik áldozatul ezeknek a támadásoknak. Mint láthatjuk ez az állat inkább hasonlít a sasquatchra mint a chupacabrára, és van is egy hasonló állat az Argentin folklórban: az ucumar, úgy is ismerik, hogy az argentin bigfoot. Azonban ez a néphagyomány szerint egy békés, növényevő melák. (Lesz poszt róla, ígérem)

Inkább a gonosz majomra hasonlít, vagy talán egy olyan új fajta majomfaj, ami inkább ragadozó életmódra rendezkedett be? A vérben fontos nyomelemek találhatók, ásványi anyagok, így nagyon tápláló. Egy majomfaj talán rájöhetett erre, és hogy tulajdonképpen a zsákmányban korlátlan mennyiségben áll a rendelkezésére, ahogy a belső szervekben is (a nagymacskák is azzal kezdik, hogy visszapotólják a vadászat során elvesztegetett energiát).

 

/https://kriptid.blog.hu/2012/08/18/chupacabra_argentinaban/