Gyakorlati tanácsok távérzékeléshez

2008.12.05 15:39

Általános útmutató a klasszikus távérzékeléshez

A távérzékelés folyamata egy összetett rendszer, egymáshoz kapcsolódó részfeladatokból álló logikai sorozat, amelyet a távérzékelő a célnak megfelelő szabályrendszer alkalmazásával végez.
A különféle szabályrendszerek közül a magyar fejlesztésű Szenzitív Távérzékelést kiválasztva egy vázlatos folyamatot mutatok be példaképpen az alábbiakban. A távérzékelési példát a távérzékelő önállóan, Irányító nélkül végzi ebben az esetben. A folyamathoz szükséges a Szenzitív Távérzékelés üres dokumentációs lapja, amelyen a vizsgálati azonosító szerepel [a dokumentációs lap egy több oldalból álló, jegyzőkönyv-szerű dokumentáció, amelyen a SeRV lépéseinek megfelelő érzékelési részfeladatok vannak felsorolva]. Keressünk egy nyugalmas, csendes helyet, ahol előreláthatóan senki nem zavar meg minket az előttünk álló egy-másfél órában [kifinomult, részletes vizsgálatoknál ez több is lehet].

A cél vizsgálati azonosítója pl.: MZ/X

A dokumentációs lapunkon jelezzük az ülés kezdetét.
Az általunk megfelelőnek tartott módszerrel érjünk el egyfajta megváltozott tudatállapotot. A módszer egyedi, ennek tárgyalása nem tartozik a távérzékelés folyamatába, de a SeRV módszeréhez mindenképpen szükséges.

Miután legalább alfa szintig jutottunk, kezdjük meg az érzékelés folyamatát úgy, hogy a vizsgálati azonosító alapján információkat kezdünk kinyerni a célról. A vizsgálati azonosító használata csak a folyamatnak ebben a részében ajánlatos!

A távérzékelési módszer lépéseinek megfelelően végezzük el az érzékelési folyamatot, és a dokumentációs lapra írjuk és rajzoljuk le a kapott információkat a vizsgálat közben. Az alkalmazott szabályrendszert érdemes előre ismerni, hogy a folyamat lépéseinek elolvasásával ne zökkenjünk ki a megváltozott tudatállapotból érzékelés közben. Ne gondolkodjunk közben, a tudatos elmét teljes mértékben zárjuk ki ez alatt a mintegy másfél óra alatt. Írjunk és rajzoljunk le mindent, amit tapasztalunk.

A folyamat végén jelezzük a dokumentációs lapon az érzékelés végének időpontját, majd szükség esetén tisztázzuk le a kézírásunkat a dokumentációban. Ha megvagyunk vele, juttassuk el az eredményt a Megbízónak vagy az Analyst-nek, és kérjünk visszajelzést az ülésről. Tartsuk szem előtt azt, hogy a vizsgálati azonosítóból, ami jelen esetben pl. az MZ/X, az érzékelési folyamat végére el kell jutnunk ahhoz a megállapításhoz, hogy ez egy harci repülő, amelyik a vizsgálat időpontjában éppen szántóföldek fölött repül.


Ügyeljünk a részletekre

Ügyeljünk a részletekre. A távérzékelési vizsgálat mindig egy célra összpontosít, és ezt az egy célt el is tudjuk érni, meg tudjuk állapítani, ha szabályszerűen használjuk fel az ismereteinket. Ehhez rengeteg minden tartozik hozzá, a kiválasztott szabályrendszer alapos ismeretétől az aktuális érzelmi állapotunkon keresztül egészen addig, hogy a dokumentációs lapunk fehér legyen, és arra fekete tollal/filccel írjunk, stb.

Ez a rövid leírás természetesen nem adja vissza sem a klasszikus remote viewing, sem a Szenzitív RV módszerével történő pontos érzékelési folyamatot, csakis az a távérzékelés gyakorlatának vázát mutatja be.

 

/https://rvhungary.blogspot.hu/2008/12/gyakorlati-tancsok.html/