Jetiszőr, jetifészek

2012.09.13 19:14

Lábnyomot a sárban, szőrszálakat és egy száraz ágakból készült fészket is találtak orosz jetivadászok egy szibériai barlangban.

A jetivadászok végre szokatlan és kielégítő bizonyítékokat találtak arra, hogy a jetik valójában léteznek - írja a Wall Street Journal. A "cáfolhatatlan bizonyítékok" között van egy ágakból és aljnövényzetből álló jetifészek, farönkökből álló jeti-konstrukció, a jeti határterületét jelző fák, összetört ágak, lábnyomok, sőt fehér jetiszőröket is találtak.

Az oroszországi Tastagolban október elején egy nemzetközi konferenciát is tartottak a jetik természetéről, a kemerovói területi hatóságok pedig tavaly hivatalos jetifigyelmeztetést adtak ki, mondván, a pusztító nyári erdőtüzek nyomán a titokzatos lény arra kényszerülhet, hogy az erdőn kívül keressen élelmet magának.

A helyi hatóságok ígéretet tettek, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy kapcsolatba lépjenek a lénnyel, akiről azonban mindeddig még nem készültek fotók. A szibériai Kemerevo egyetemén felállítanak egy állandó központot is a jetik kutatására, sőt a kemerevói elöljáró egymillió rubel díjat is felajánlott annak, aki jetit talál.