Összeül a Bilderberg–csoport a közel-keleti helyzet miatt

2011.04.07 08:37

A mindig árnyékban maradó Bilderberg–csoport idén június 9-12. között tartja éves találkozóját a Svájc délkeleti részén fekvő St. Moritzban.

Akár szimbolikusnak is tekinthetnénk, hogy a Világgazdasági Fórumnak rendszeresen helyt adó Davostól szinte egy kőhajításnyira ül majd össze a hírek szerint a világ legbefolyásosabb vezetőit, politikusait, bankárait tömörítő szabadkőműves csoport. A davosi találkozón részt vevőkkel ellentétben azonban a Bilderbergek igyekeznek a lehető legtávolabb maradni a médiától.

A szabadkőműves csoport már négy alkalommal összeült Svájcban. De egyszer sem ugyanabban a városban.

Általában összeül a Bilderberg – csoport, amikor Amerikában ülésezik bűntársuk, testvérszervezetük, a Háromoldalú Bizottság (HB). Ők idén április 8- 10. között ülnek össze Washingtonban, a Bilderbergek azonban elkerülik Észak – Amerikát, ami egy sajtónak szóló elterelő hadművelet lehet.

A Bilderberg – csoport a legelőkelőbb és legtitkosabb klub a világon. Nem kisebb személyeket tömörít, mint a világon a legbefolyásosabb bankok, multinacionális vállalatok, és államok tulajdonosait.

Mióta először összeültek 1953-ban már megjelentek ülésein rendkívüli hatalommal bíró brókerek, bankárok, üzleti stratégák, és állami vezetők is.

A világ legbefolyásosabb csoportja napirendje hasonló lesz a Háromoldalú Bizottságéval: egy amerikai beavatkozás végrehajtása Líbiában széleskörű nyugtalanságot eredményezhet az arab világban, aminek eredményeképp az Egyesült Államok háborúba sodródhat Irán ellen – Izrael oldalán.

A korábbi években megszokottakkal összhangban várhatóan a titkos klub tagjai felemelik hangjukat az általuk vágyott világkormány iránti lépéseket megnehezítő „gonosz nacionalisták” ellen.

Az olajárak emelkedése érdekében tett erőfeszítéseik segíthetik letörni az elkeseredett amerikaiak ellenállását a világkormánnyal szemben, ami a tengerentúli állam szuverenitásának csökkentéséhez vezet.

Kissé ironikus ugyanakkor, hogy az alpesi országot részesítik előnyben a szabadkőművesek, mivel Svájc évszázadok óta a be nem avatkozás és semlegesség elvét hirdeti és gyakorolja évszázadok óta, és a világ véres háborúiból is kimaradt.

Az európai lapokban esetleg lehet majd rövid híreket olvasni a témában, ugyanakkor a tengerentúli lapoktól, mint a szélsőségesen liberális The News York Times, The Los Angeles Times, The Washington Post ne várjunk részletes beszámolót – az ő vezetőik is vélhetően ott lesznek.

(American Free Press nyomán Szent Korona Rádió)