PUERTA DE HAYU MARCA

2012.09.13 18:56

Puerto de Hayu Marca a neve annak a hatalmas, faragott sziklafalnak, ami Peru déli hegységében található. Puerto de Hayu Marca azt jelenti, „Istenek Kapuja” (vagy lelkek kapuja).  Egy hatalmas kő-kapura hasonlít, egy kisebb ajtóval az aljába vésve. Vajon ezt a rejtélyes kaput az idegenek használták arra, hogy meglátogassák az ősi amerikaiakat?

   A Peru déli részén fekvő domboknál, a Titicaca-tó közelében található Puno városa, amit a benszülöttek „Az Istenek Városa”-ként emlegettek. 1996-ban Jose Luis Delgado Mamani idegenvezetőként dolgozott a kalandos kedvű, hegymászó turisták számára. Annak érdekében, hogy megismerje a hegyvidéket, felfedező útra indult. Ekkor bukkant Puerto de Hayu Marca-ra. A kapu pontosan 7 méter magas és 7 méter széles, és a kisebb kapu majdnem 2 méter.

Mamani így mesélt a Csillagkapuról: „Amikor először megláttam a szerkezetet, majdnem elájultam. Ilyen építményről álmodtam többször is az évek során, de az álmomban az út rózsaszín márvánnyal volt kikövezve, rózsaszín márványszobrokkal az út oldalán. Az álmomban egy kisebb ajtót láttam kinyitva, és ragyogó fény áradt belőle, mint egy csillogó alagút. Ezeket az álmokat mindig megosztottam a családommal, és amikor végre megcsodálhattam a kaput, olyan volt, mint egy reveláció Istentől.”

Ez a felfedezés felkeltette a komoly történészek, ufológusok és régészek érdeklődését. A legenda szerint: „Amikor a spanyol hódítók Peruba érkeztek és kifosztották az aranyban és drágakövekben gazdag inka törzseket – a templom egyik inka papja, Aramu Maru elmenekült egy szent arany lemezzel, ami „a Hét Sugár Isteneinek a Kulcsa”-ként ismert. A pap Hayu Marca hegyeibe rejtette. Végül felment a kapuba, amit sámán papok figyeltek.

Aramu Maru megmutatta nekik az Istenek Kulcsát, és egy rituálét hajtottak végre, ami során az aranylemez kinyitotta a kaput, és a legenda szerint a kék fény az alagútból származik. A pap átadta az aranylemezt a sámánoknak, majd átlépett a portálon, és soha többé nem tért vissza.”

A kisebb kapuban látható egy bemélyedés, ami a lemez helye lehetetett. Milyen célt szolgált ez a bemélyedés? A kutatók nem találtak semmilyen rést, vagy egyéb átjáróra utaló jelet a monumentális szerkezeten. De ha mégsem átjáró egy másik világba vagy dimenzióba, miért építették volna a semmiért? A látogatók szerint a Puerto de Hayu Marca misztikus tulajdonságokkal rendelkezik. Vannak, akik furcsa, ritmusos zenét hallottak, mások csillagrendszereket vagy tűzoszlopokat véltek látni.
   Paul Damon, a TruthSeekers International kutatója szerint az Istenek egyszer újra megnyitják a portált, hogy visszatérjenek a „nap-hajóikra”. A kutatások szerint az elmúlt 20 évben a területen rengeteg UFO észlelésről és egyéb paranormális tevékenységről számoltak be.