Szörnyet sodort partra a víz

2013.01.09 09:33
Furcsa szörnyet sodort a víz az Egyesült Államokban, a Long Island-i Montauk városának partjára. A félig emlős, félig hüllő lény láttán megindultak a találgatások: egyesek szerint az amerikai kormány állatkísérleteinek egy félresikerült példányáról lehet szó, mások viszont egy tévésorozat marketingkampányának részeként tekintenek a lényre.

A "szörnyet" ábrázoló fotót a Gawker című "pletyka és popkulturális" magazin közölte, de több szemtanú is állítja, hogy  ő is látta a parton a "szörny" tetemét. A GAwker Anna Holmestól, a Jezebel című bulvárportál egyik szerkesztőjétől kapta a fotót, a szerkesztő pedig a Los Angeles-i Evolutionary Media Group (EMG) egyik alkalmazottjától kapta azt. Így merült föl a Gawker szerkesztőiben, hogy valamiféle marketing-kampánnyal van dolguk. Rá is találtak a a Cryprids Are Real, egy, a Cartoon Networkön most futó sorozat hasonló lényeire. Egy Hamptons-i portál, a Plum négy biológust kérdezett meg, akik kijelentették: sose láttak még ehhez hasonló állatot. Persze, ezért hívjuk szörnynek - jegyezte meg a Gawker cikke.
Dead Monster Washes Ashore in Montauk
A közeli Plum szigetén található egy kormányzati intézmény, az állatokat vizsgáló Animal Disease Center.  A központ olyan kutatásokat végez az állati betegségekkel kapcsolatban, amelyek közelebb visznek a mezőgazdasági termelés és a Egyesült Államok élelmiszerellátásának biztonságosabbá tételéhez. Van, aki szerint innen szabadulhatott ki a lény. A másik elmélet az állítólagos "Montauk Projecttel" hozza kapcsolatba a szörnyet, amelynek keretében az Egyesült Államok kormánya a pszichológiai hadviselés technikáját fejlesztette.

A Daily Intel című internetes újság azonban fölhívta az EMG-t, ahol Alanna Navitsky, aki állítólag a Jezebelnek küldte a fotót, nem meglepő módon azt állította, semmiféle marketing nincs a dologban, és - itt kezd igazán bonyolódni a dolog - egy barátnőjétől kapta a képet tartalmazó e-mailt. Azonban a képet nem ő, hanem barátnőjének nővére vagy annak egy barátja készítette.

A Plum TV-nél viszont jelentkezett egy Jenna Hewitt nevű hölgy, állítván, ő volt az elkövető.

A szörny mibenlétével kapcsolatban még két, kevésbé misztikus és konspiratív elmélet is született. A Gawker egyik megszólaltatottja szerint a szörny egy páncéljától megfosztott teknős.

Egy, a Plum által megszóltatott grafikus pedig nemes egyszerűséggel "kiváló photoshopos munkának" tartja a fényképet - ha így van, a sok állítólagos szemtanú egyszerűen nem mond igazat.

(forrás: InfoRádió / news.com.au)