Telekinézis

2009.06.26 14:17
Mi a telekinézis?

A telekinézis az érintésnélkül, azaz az akarattal való tárgyak mozgatásának a képessége. Ezt a képességet könnyen el lehet sajátítani, ha van bennünk elég szorgalom és kitartás.

 

Mielőtt komolyan belekezdenénk a TK (Telekinézis) gyakorlataiba, azelőtt vegyük át , hogy milyen képességekre lesz szükségünk a gyakorlatok során.

 

 Első : a képzelő erő. Ugyanis ha nem látjuk magunk előtt a célt, akkor nem nagyon is fog megvalósulni. A képzelőerőnket a legkönnyebben a következő képpen fejleszthetjük :

Vegyünk a tenyerünkbe egy apró tárgyat, legyen ez elem radír ceruza bármi. Fontos, hogy még ez ne legyen egy hatalmas dinoszauruszos focilabda, vagy bármi más méretes tárgy. A feladat, hogy minél tovább nézzük meg jó alaposan a mi kiválasztott mütyűrünket, majd becsukott szemmel próbáljuk minél részletesebben elképzelni a nemrég látott, apró tárgyat.

Ha ez már jól megy akkor megpróbálhatjuk kicsit nagyobb tárgyakkal is. Persze ne egy nagy A-3-mas lapot képzeljünk magunk elé, mert az túl egyszerű. Olyan tárgyat válasszunk magunk elé, melyben sok kis apró részlet található. Mint például egy gyümölcslé – nek a doboza. Az az igazi kihívás!

 

Második fontos képességünk : a hit. Csak akkor fog valami sikerülni, ha hiszünk benne. Persze a TK is. Ha nem hisszük, hogy a TK sikerülni fog akkor nem is.   Ez a képességünk, majd időközben fog fejlődni, mikor már egyre több minden sikerül, s egyre több tárgyat mozgatunk már meg. Mert akkor már a saját szemünkkel látjuk az igazságot, és így már teljesen biztosak leszünk abban, hogy a TK valóságos, és ez már bennünk is él. De addig amíg még nem jutottunk el olyan magas szintre, hogy gyorsan egy tárgyat arrébb csúsztassunk, addig teljes erőnkből hinnünk kell, hogy meg tudjuk tanulni a TK- t. Csak így sikerülhet az elsajátítás.

 

A harmadik képesség pedig : az akaraterő. Ami annyit jelent, hogy akarni kell, hogy céljaink megvalósuljanak. Ha TK – ról van szó, akkor a pohárnak az elcsúsztatását is akarni kell.   Az akaratunk fejlesztéséhez számtalan módszer létezik. Tulajdonképpen az egész életünk is egy akaraterő próba. Íme egy rövid kis gyakorlat az akaratunk növeléséhez : Menjünk el a legközelebbi közértbe, vagy boltba, és vásároljuk meg a mi legkedvencebb nyalánkságunkat. Legyen ez csokoládé, cukorka, vagy bármi. A feladat, hogy ezt az édességet ne együk meg.   Lehet, hogy ez így elsőre könnyű feladatnak tűnik, de nem az. Ezt az édességet mindig hordjuk magunkkal. Mindig rakjuk abba a táskánkba, vagy bármibe, amibe épp utazunk, azért, hogy mikor a legjobban megkívánjuk az ízét, még akkor is ellen tudjunk állni a csábításnak. Ezzel a gyakorlattal, jót tehetünk a fogunknak, a gyomrunknak, de ezenkívül még az akaratunknak is, ami egy kis erőpróbára tehet szert. Ez egy kiváló akarat fejlesztő és erőpróba gyakorlat egyben. Mikor már nagyon sokáig sikerült ellenállni a csábításnak, akkor jutalmul megajándékozhatjuk magunkat a nyalánksággal. Majd növeljük a csábítandó időt.

Ugyanezt a gyakorlatot mással is ki lehet próbálni. Például : TV – vel, számítógéppel. Ilyenkor az elektronikus eszköz csábításának kell ellenállni. Mikor úgy megnéznénk egy filmet, vagy úgy játszanánk a gépen egy jó játékkal. Ilyenkor mondjuk magunknak, hogy : NEM.

 

/https://www.feher-magia.eoldal.hu/cikkek/telekinezis/telekinezis.html/